PATRONAŽA

Novo savjetovalište za majke i djecu

29.05.2017NOVO  SAVJETOVALIŠTE  ZA MAJKE I DJECU

-          Savjetovalište za dojenje

-          Savjetovalište za Baby handling

 

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Gradskim zdravstvenim ustanovama pokrenuo je aktivnost povećanja broja Savjetovališta za majke i djecu, a nastavno na Program promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2015.- 2017. godine.

26.05.2017. godine otvoreno je Novo Savjetovalište za majke i djecu na zapadnom dijelu Grada Zagreba, Vrabečak 4.  radi unaprijeđenja dostupnosti usluga besplatnog savjetovanja (bez uputnice) o njezi dojenčadi i male djece, dojenju i zdravoj prehrani te savjetovanje o pravilnom postupanju i stimulaciji motorike ključne za poticanje kognitivno-psihičkog razvoja (Baby handling). Ujedno, aktivnosti  „Baby handlinga“ pružati će se unutar otvorenog  „Savjetovališta za majke i djecu“ i na adresi Prilaz baruna Filipovića 11.

Izravni korisnici obuhvaćeni ovim projektom su trudnice, majke, novorođenčad, dojenčad i mala djeca, te njihova cjelokupna obiteljska zajednica koja želi dobiti podršku u dojenju i ispravnom postupanju sa djetetom.

Navedene usluge pružati će profesionalci – patronažne sestre , IBCLC savjetnice za dojenje te  fizioterapeut sa iskustvom iz područja Baby handllinga (Baby Bobath tečajevima)

            Projekt „Baby handling“, Grad Zagreb prvi u Hrvatskoj pokreće na razini primarne zdravstvene zaštite.

 Više o radu Savjetovališta možete vidjeti na prigodnom letku.

Vezani dokumenti


Što ako sam POZITIVAN na KORONAVIRUS

Preuzmite infografiku ovdje

Preuzmite infografiku