DENTALNA MEDICINA, VINKOVIĆ DINKA, dr.med.dent. (domski)

KADA JE VRIJEME ZA PRVI PREGLED U DJEČJOJ DOBI?

08.11.2018

Autor

DINKA VINKOVIĆ dr.med.dent. (domski)Nakon rođenja, dijete upisujemo kod izabranog pedijatra kako bi pratili njegov rast i razvoj te učinili sve za dobrobit njegovog zdravlja.

Međutim, što je sa zdravljem zubi? Podsjetimo se da se prvi mliječni zub pojavljuju u ustima već u dobi četiri do šest mjeseci i već tada roditelji počinju s oralnom higijenom svog djeteta. Stoga preporučam da roditelji ubrzo nakon rođenja bebe, upišu dijete kod izabranog doktora dentalne medicine kako bi pravovremeno dobili informacije o simptomima i nuspojavama prilikom nicanja mliječnih zubi, razgovarali o izboru adekvatne dude varalice te se educirali o načinu provođenja oralne higijene kod svojih mališana. Prvi posjet ordinaciji dentalne medicine, preporučam obaviti u dobi između 6 i 12 mjeseci. Tada ćete se s Vašim stomatologom savjetovati o dohrani i dojenju s aspekta zdravlja zubi, te se upoznati s "karijesom bočice" kojeg sve češće susrećem u kliničkoj praksi.

Dolaskom u ordinaciju, dijete se upoznaje s prostorom, doktorom i stvara sliku da je naš posao samo edukacija i briga o njegovim zubima, zajedno brojimo zube, upoznajemo se sa dentalnom stolicom i instrumentima kroz igru.

Na fotografijama možete vidjeti kako se najmlađi zabavljaju u našoj ordinaciji.

 

 

 

 

 

 

 

 


Halo doktore!

Postavite pitanje

Naši dežurni liječnici će vam odgovoriti u najkraćem roku.

Postavite pitanje