mr.sc. Andrijana Kovačić

ORTODONCIJA
mr.sc. Andrijana Kovačić
dr. dent. med. spec. ortodont
VRABEČAK 4, Susedgrad, Zagreb
SESTRA: med. sestra Mirjana Hundrić

Oralni tuševi

oralna higijena

Oralni tuševi-što su i kako se koriste?
 

Oralni tuš predstavlja jedan od najbržih, najdjelotvornijih i najjednostavnijih načina za smanjenje plaka, čime se sprječavaju bolesti desni, stvaranje kamenca  i nastanak karijesa.

Oralni tuš je aparat koji koristi vodu ili drugu otopinu (na pr. vodicu za usta) pod  pritiskom i na taj način se „tuširaju“ zubi  i zubno meso. Impulsnim prskanjem se odstranjuju  mikronske čestice hrane u međuzubnim prostorima, uklanja plak i masira zubno meso.

Oralni tuš čišti prostore između zuba i desni, oko proteza, mostova, krunica i implantata, parodontnih džepova, a da pri tom ne ozlijeđuje meka tkiva. Zapravo, oralnim tušem  ćete očistiti sve one površine koje ne možete očistiti pomoću četkice za zube i dentalnog konca. Stoga je oralni tuš idealan uređaj za održavanje oralne higijene kod osoba koje nose ortodontske aparate, implantate, krunice, mostove ili imaju probleme sa parodontnim džepovima ili upaljenim zubnim mesom.

Danas na tržištu postoje aparati vrhunske tehnologije koji predstavljaju spoj oralnog tuša i ultrazvučne četkice u jednom proizvodu. Na taj način vaše potrebe četkanja i ispiranja mogu biti zadovoljene samo jednim uređajem, što iziskuje manje prostora u vašoj kupaonici i manje utičnica za struju.  

U kombinaciji sa zubnom četkicom, redovita uporaba oralnog tuša rezultira dobrim oralnim zdravljem i lijepim osmijehom!