MEDICINA RADA
ĆOSIĆ IVICA
dr.med. (domski)
PRILAZ BARUNA FILIPOVIĆA 11, ČRNOMEREC, Zagreb
Sestra: VUKOTIĆ DARKO

OVA ORDINACIJA PRIMA NOVE PACIJENTE

Slobodno se javite na broj ordinacije kako biste se dogovorili o odabiru vašeg izbornog liječnika.

U ovoj ordinaciji možete platiti karticom:

Radno vrijeme:

07:00 - 15:00

Kolovoz
PoUtSrČe PeSuNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26 27 28 29 30 31  
Rujan
PoUtSrČe PeSuNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30       

LEGENDA:

Radno vrijeme od 7:00 do 15:00

Ordinacija ne radi

Telefon:

01/ 6472-649

Pokaži moju lokaciju

UPUTE za izbor ordinacije medicine rada:

Preuzmite PDF obrazac za izbor ordinacije medicina rada, izaberite specijalistu medicine rada,

dr. Dragičević -lokacija Vrabečak 4

dr. Kalabrić - lokacija Baštijanova 52

dr. Ecimović Nemarnik -  lokacija Prilaz baruna Filipovića 11

dr. Ćosić - lokacija Prilaz baruna Filipovića 11

dr. Bogović - lokacija Zvonigradska 9


Ispunite obje stranice obrasca.
Obrazac izbora specijaliste rada potrebno je ispuniti u 4 primjerka.
Ovjerite 1. i 2. stranicu obrasca, na sva 4 primjerka.
Ispunjene Obrasce nam možete osobno dostaviti u odabranu ordinaciju ili nam poslati poštom na adresu odabrane ordinacije medicine rada.
Po primitku  ovjerenih obrazaca, iste ćemo ovjeriti i poslati u područni Ured HZZO-a. 
Kroz otprilike 10tak dana HZZO vratiti po jedan ovjereni primjerak obrasca izbora specijaliste medicine rada i od tada smo i formalno Vaša izabrana ordinacija medicine rada.

MEDICINA RADA

U našim ordinacijama medicine rada možete dobiti usluge preventivnih i dijagnostičkih pregleda profesionalnih bolesti i bolesti vezanih u rad, te preglede za ocjenu radne sposobnosti.

Pregledi na osobni trošak pacijenta:

Pregledi na trošak poslodavca, odnosno pregledi koji mogu biti refundirani od strane HZZOa:

 

Popis ordinacija medicina rada Doma zdravlja Zagreb zapad pogledajte ovdje

 

LIJEČNIČKI PREGLEDI MEDICINE RADA PO NALOGU POSLODAVCA -  PROCEDURA:

 

Poslodavac je obvezan osigurati radniku zdravstvenu zaštitu primjerenu rizicima za sigurnost i zdravlje kojima je izložen na radu, u skladu s posebnim propisima koji uređuju mjere zdravstvene zaštite u vezi s radom.

 

Radi osiguranja zdravstvenog nadzora primjerenog rizicima za sigurnost i zdravlje na radu kojima je izložen radnik, poslodavac je obvezan radniku, jednom u pet godina, na njegov zahtjev osigurati zdravstveni pregled (sistematski). Ova odredba se ne odnosi na radnike kojima je obveza obavljati liječničke preglede sukladno Pravilniku o poslovima s posebnim uvjetima rada. Svako poduzeće koje ima radnike koji rade na poslovima s posebnim uvjetima rada sukladno Pravilniku o poslovima s posebnim uvjetima rada („Narodne novine“ br. 5/1984.) mora imati ugovor sklopljen s liječnikom specijalistom medicine rada. Potrebna financijska sredstva za provedbu navedenih mjera ne smiju ići na teret radnika.

 

Također, radnici koji rade na radnim mjestima s računalom, obavljaju liječnički pregled (pregled vida) minimalno svake dvije godine, sukladno Pravilniku o sigurnosti i zaštiti zdravlja pri radu s računalom („Narodne novine“ br. 69/2005.). U okviru preventivnih pregleda poslodavac mora osigurati pregled vida radnika kod specijalista medicine rada:

 

Radnici imaju pravo na pregled vida kod specijalista oftalmologa ukoliko se pri pregledu utvrdi da je specijalistički pregled potreban. Potrebna financijska sredstva za provedbu mjera ne smiju ići na teret radnika.

 

PRIMJER POSTUPKA:

  1. Poslodavac želi s nekim radnikom sklopiti ugovor o radu i ukoliko radnik radi na radnom mjestu inženjer medicinske radiologije, prije početka radnog odnosa poslodavac ga mora uputiti na obvezni liječnički pregled sukladno Pravilniku o poslovima s posebnim uvjetima rada – točka 22. Priloga Pravilnika. Poslovi s posebnim uvjetima rada moraju biti navedeni i u Procjeni rizika koja konstantno mora odgovarati stvarnom stanju u poduzeću.
  2. Poslodavac upućuje radnika na spomenuti prethodni pregled putem obrasca RA-1, odgovorna osoba ga potpisuje i štambilja te se taj obrazac dostavlja izabranom doktoru specijalistu medicine rada i športa.
  3. Radnik dobiva Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti na kojemu piše sposoban ili sposoban uz ograničenje ili nije sposoban.
  4. Ukoliko je radnik zdravstveno sposoban, dobiva uvjerenje na određeni vremenski period. U slučaju spomenutog inženjera medicinske radiologije to je 1 godina.
  5. Troškove prvog pregleda (prethodni pregled) u potpunosti snosi poslodavac, a svaki drugi (periodični pregled) je na teret HZZO-a, uz uvjet da radnik obavi liječnički pregled najkasnije 15 dana prije isteka važećeg Uvjerenja. HZZO snosi troškove prethodnog liječničkog pregleda i periodičkih pregleda za sva radna mjesta (ovdje možete naći obrazac: http://www.hzzo-net.hr/dload/zastita_zdravlja/Prethodni_pregled_Zahtjev_za_refundaciju.pdf):

6. Troškove pregleda vida za radnike koji rade s računalom HZZO snosi samo ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: